14 Temmuz 2026 Salı / 29 Muharrem 1448
 
Haberler & Duyurular

İLAHİYAT VİZYON PROGRAMI VAN’DA

İlahiyat Vizyon Programı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen “İlahiyat Vizyon Programı” 05 Aralık 2019 Perşembe günü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.


_13492910122019_

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, TİDEF Başkanı Mustafa YELEK, selamlama konuşması yaptı.

 _13495310122019_


Programın ilk seminerini “Din Eğitiminde İlkeler ve Etkili Öğretmenlik” başlığı ile sunan; Eğitimci yazar Muhammet YILMAZ: Din eğitimcisi olmanın imkan ve sınırlarına değindi.  İlahi mesaj olan Kur’an-ı Kerim’in okunup anlaşılmasının yanında, kâinat kitabının da okunması gerektiğini belirtti. İslam’ın ilk mübelliği ve öğretmeni olan, liderimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) eğitim metodunun ve insana yaklaşımının, özellikle gençlerle kurduğu ilişkinin güzel örneklerle dolu olduğunu belirtti.

 _1350610122019_


İkinci oturumda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM; “İslâm Düşüncesinde Kur’an ve Sünnet” konusunu ele aldı.

 _13502110122019_


Programın son seminerinde ise; Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT, “Modern Zamanlarda İslamî İlimlerin İhyası” konu başlığı ile sunumunu gerçekleştirdi.

 _13503610122019_


Program sonrası öğrencilere katılım belgeleri taktim edildi.



Görüntülenme: 3358
▪ Günü Ayeti
Firavun ailesinden olup, imanını gizleyen bir mümin adam şöyle dedi: Siz bir adamı «Rabbim Allah´tır» diyor diye öldürecek misiniz? Halbuki o, size Rabbinizden apaçık mucizeler getirmiştir. Eğer o yalancı ise yalanı kendisinedir. Eğer doğru söylüyorsa siz Mü'min Suresi, 28
▪ Günün Hadis-i Şerifi
Ebu Hureyre (ra) bize pekçok hadis söylemişti. (Bir defasında) şöyle dedi: "Resulullah (sa) buyurdular ki: "Sizden önce yaşayanlardan bir adam bir kimseden bir akar satın aldı. Bu akarı satın alan kimse, orada, içinde altın bulunan bir küp buldu. Satana gelip: "Altınını al! Ben senden akarı satın aldım, altını satın almadım!" dedi. Satan da: "Ben sana araziyi içinde bulunan herşeyiyle birlikte sattım!" dedi. (Anlaşamayınca) bir adamı hakem tayin ettiler. Adam (onları dinledikten sonra): "Sizin çocuklarınız var mı?" dedi. Onlardan biri: "Oğlum var", diğeri de "kızım var!" dedi. Hakem: "Oğlanla kızı evlendirin! Bu paradan ikisi için harcayın ve tasaddukta bulunun" dedi. Buhari, Enbiya 50; Müslim, Akdiye 21, (1721)
▪ Üye Dernekler

Hakkımızda | Programlar | Haberler & Duyurular | Galeri | Üye Dernekler | İletişim |
© 2024 Tidef.org Tüm Hakları Saklıdır.
Mavigen Digital Agency