19 Nisan 2024 Cuma / 10 Sevval 1445
 
Haberler & Duyurular

BİNGÖL - İLAHİYAT VİZYON PROGRAMI

İlahiyat Vizyon Programı Bingöl Ünversitesi’nde

TİDEF’in ilahiyat fakülteleri ve islami ilimler fakülteleri öğrencilerine yönelik düzenlediği “İlahiyat Vizyon Programları” devam ediyor.

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Başkanlığı (TİDEF) tarafından 04Nisan 2018 tarihinde Bingöl’de  “İlahiyat Vizyon Programı” düzenlendi.


_154672642018_


 Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç Dr. Ülfet Görgülü ve Tekirdağ İl Müftülüğünden Hüseyin Öresin’in konuşmacı olarak katıldığı programa; 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, Genel Sekreterimiz ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Yelek, akademisyenler ile İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.


_1542372642018_


Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan TİDEF Başkanı Mustafa Yelek İlahiyat Vizyon Programı’nı Bingöl’de düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

TİDEF olarak daha önce de benzer programlarla üniversitelere konuk olduklarını belirten Yelek, ilahiyatçılarla buluşma programlarına bundan sonra da devam edeceklerini ifade etti.


_1545562642018_


Programda selamlama konuşması yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, öğrencilere hitaben bu tarz programların ihmal edilecek programlar olmadığını vurgulayarak sözlerine başladı. Öğrencilerin derslerle yetinmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çapak,  İlahiyat Fakültesi’nden mezun olanların baştan sona Kur’an-ı Kerim’i anlamıyla birlikte bilip, okuması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Çapak, “Bir matematik mezunu matematik ile ilgilenmek zorunda değildir. Bir tıpçı doktor olur ama doktorluk yapmak zorunda değildir. Ama biz ilahiyatçılar edindiğimiz ilim ile amel etmek zorundayız. Bundan dolayı bu programlardan olabildiğince çok istifade etmeliyiz” diye konuştu.


_1544252642018_


Açılış konuşmalarının ardından günün ilk konferansını ,  “İhlas ve İstikamet Üzere İslam’a Hizmet” başlığı  ile Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ağırman, konuşmasında  “Ne iyi etmişsiniz de İlahiyat Fakültesi’ne gelmişsiniz.  Cenab-ı Allah size bunu lütfetmiş. Yani siz seçilmiş insanlarsınız. Bundan ötürü içimizin iman, amel ve ihlasla dopdolu olması gerekir. Biz yüz üstü yere düşmüş, bir enkaza dönüşen ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz. Çatısı düşmüş, yere yüz üstü düşmüş, yara bere içinde kalmış ümmeti kurtarmalıyız. Biz, ümmetin manevi hastalıklarını iyileştirmek için kendimizi yetiştireceğiz. İlahiyatçı, kendisi için değil başkası için yaşayan insandır. Çünkü Hazreti Peygamber kendisi için değil, ümmeti için yaşadı. Biz madem O’nun varisleriyiz, biz de ümmet için yaşayacağız” sözleri ile geleceğin ilahiyatçılarına sorumluluklarını hatırlattı.


_1545132642018_


 Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç Dr. Ülfet Görgülü de “İlahiyat Gençliğinin Gelecek Persfpektifi ve Diyanet İşleri Başkanlığı” konu başlığı altında yaptığı sunumunda ilahiyatçılara ölü yıkayıcı gözüyle bakıldığını ifade ederek; “Evet bizler ölü yıkayıcılar olarak nitelendiriliyoruz. Ölü yıkarken de sadece dışını yıkayabiliyoruz. Bizim asıl vazifemiz dirilerin içini ve yüreğini yıkamaktır. Onların ölümden önce yüreklerine dokunarak, onları temizlemek bizim asıl vazifemizdir. Bunu yaparken de ihlas ve samimiyet ile yapacağız. İhlas ve samimiyet olmadan din görevlisi olamayız” şeklinde konuştu.


_1544482642018_


Programın son konuşmacısı Tekirdağ İl Müftülüğünden Hüseyin Öresin ise “Modern Çağda İslami İlimler Anlayışı” isimli sunumunu yaptı. Sunumunda İlahiyatçı olmanın ayrıcalıklı bir durum olduğunu ifade eden Öresin,  “İlahiyatçıların güzel ve çok mühim görevleri var. Bizim insanların yüreğine dokunmamız çok önemli. Onun için de kendimizi çok güzel bir şekilde yetiştirmeliyiz” diye ifade etti.  

Program, öğrencilere verilen katılım belgelerinin dağıtılması ile sona erdi.  

 



Görüntülenme: 1873
▪ Günü Ayeti
Ancak bundan sonra tevbe edip ıslah olanlar müstesnadır. Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir. Hac Suresi, 5
▪ Günün Hadis-i Şerifi
Resulullah (sa): "Üç işi vardır, kıyamet gününde Allah onlara ne konuşur ne nazar eder ne de günahlardan arındırır, onlar için elim bir azab vardır!" buyurdu ve bunu üç kere de tekrar etti. Ben: "Ey Allah'ın Resulü! Öyleyse onlar büyük zarar ve hüsrana uğramışlardır. Kimdir bunlar?" dedim. Şöyle saydılar: "(Elbisesini kibirle, yerlere kadar salıp) süründüren, yaptığı iyiliği başa kakan, malını yalan yeminlerle reklam eden kimseler." Müslim, İman 171, (106); Ebu Davud, Libas 28, (4087, 4088); Tirmizi, Büyu 5, (1211); Nesai, Büyu 5, (7, 245)
▪ Üye Dernekler

Hakkımızda | Programlar | Haberler & Duyurular | Galeri | Üye Dernekler | İletişim |
© 2021 Tidef.org Tüm Hakları Saklıdır.
Mavigen Digital Agency